Bleskový štrúdl s pohankovou náplní


Nacházíte se:
Tradiční dezert s náplní z tvarohu či pohanky smíchané s mákem.

balíček listového těsta (vyrábí se i v bio kvalitě), pohanka lámanka BIOHARMONIE, 1 měkký tvaroh, nastrouhané jablko nebo kompotované ovoce, třtinový cukr BIOHARMONIE, skořice, sůl, vanilka (nebo bio vanilkový cukr), olej na pečení a smažení BIOLINIE, vejce na potření

Listové těsto rozválíme na tenký plát. Tvaroh utřeme se solí, cukrem a vanilkou a rozetřeme na těsto. Posypeme pohankou lámankou (suchou), rovnoměrně rozložíme nastrouhané jablko nebo ovoce, posypeme cukrem a skořicí a pokapeme olejem. Těsto opatrně stočíme, konce zatlačíme a dáme na plech. Potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme. Náplně můžeme různě měnit. Namísto tvarohu je možné použít směs ořechů a lámanky nebo máku s lámankou. U těchto sušších směsí je však potřeba zvýšit podíl ovoce a oleje, aby byl štrůdl dostatečně šťavnatý.

Tipy v okolí