Bramborové knedlíky s povidlovou omáčkou - Turistický informační portál Olomouckého kraje

Bramborové knedlíky s povidlovou omáčkou


Nacházíte se:

500 g vařených brambor, 1 vejce, 1 lžička soli, 150 g hrubé mouky, 1 lžička prášku do pečiva

Švestková omáčka

70 g másla, 30 g hladké mouky, 1/2 l vody, 4 lžíce povidel, 1 lžíce cukr, 1 lžička vanilkového cukru, sůl, citronová kůra

 

Uvaříme si brambory ve slupce, po uvaření je oloupeme a poté pomeleme nebo rozmačkáme, přidáme suroviny na těsto a vypracujeme. Těsto rozválíme a rozkrájíme na čtverce, z kterých vytvarujeme knedlíčky a uvaříme ve slané vodě. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, přidáme vodu, povidla a nasekané ořechy s rozinkami a všechny další suroviny do omáčky. Za stálého míchání vaříme 10 minut.