Hovězí vývar s tvarůžkovou placičkou - Turistický informační portál Olomouckého kraje

Hovězí vývar s tvarůžkovou placičkou


Nacházíte se:
Olomouc

1 kg hovězích kostí, 2 l vody, 4 bobkové lístky, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček celého pepře, 100 g mrkve, 100 g celeru, 100 g cibule

Omyté kosti, zeleninu a koření vložíme do studené vody, přivedeme k varu, příkon tepla ztlumíme na minimum a necháme mírně vařit cca 2 hodiny. Během vaření sbíráme vzniklou pěnu. Hotový vývar scedíme přes jemné síto. Obrané maso, mrkev a petržel nakrájíme na malé kostky a vkládáme do vývaru před expedicí.

 

Tvarůžková placička

Olomoucké tvarůžky, 2 vejce, 100 g hl. mouky, 100 g mléka, čerstvé bylinky, 100 g oleje

Do střední mísy postupně přidáváme všechny suroviny - hladkou mouku, vejce a trošku mléka. Vyšleháme hladké těstíčko a přidáme čerstvé bylinky. Na plotně si rozpálíme pánev na lívance, kterou jsme vymastili olejem. V těstíčku obalíme planá kolečka Olomouckých tvarůžků z obou stran. Dbáme na to, aby těstíčko bylo dost husté a nestékalo z tvarůžků. Obalené tvarůžky vložíme do lívanečníku a opékáme z obou stran dozlatova. Nakonec vložíme do připraveného vývaru.