Již tradičně o druhém květnovém víkendu Priessnitzovy léčebné lázně a Město Jeseník spolu s klienty, návštěvníky lázní, partnery, spoluobčany a dalšími hosty slavnostně zahajují lázeňskou sezónu v Jeseníku, letos již po 176.
více...Využijte možnost nechat se vyvézt cyklobusem na nejhezčí místa cyklostezky Bečva. Stačí jen vzít kolo a vybrat si místo nástupu a výstupu.
více...Město Olomouc ožije gastronomickým festivalem. Chystá se oslava pro Olomouc typického pokrmu – už pošesté bude město patřit Olomouckému tvarůžkovému festivalu. Konat se bude v sobotu 15. a neděli 16. dubna.
více...Malování hanáckých kraslic, pletení tatarů, ale i krojovou poradnu nabídne v sobotu 8. dubna Hanácké muzeum v přírodě v Příkazech na Olomoucku. Uskuteční se tam Hanácké Velikonoce.
více...Co obnáší práce v informačním centru, jaké jsou nejčastější dotazy turistů a další zajímavosti vám přínášíme v dalším rozhovoru.
více...Letošní turistická sezóna na hradech a zámcích Olomouckého kraje už pomalu klepe na dveře. Tedy přesněji řečeno - na brány.
více...Do kin v Olomouckém kraji míří zajímavý snímek o Jeseníkách. Jedinečný dokument Království horské divočiny vznikal čtyři roky a nabízí originální záběry na horskou floru a faunu. Turisté se mohou jeho prostřednictvím inspirovat k návštěvě různorodých míst.
více...Na konci října přivítalo Muzeum olomouckých tvarůžků v Lošticích jubilejního 200 tisícího návštěvníka. Marie Mrázková si expozici věnovanou tvarůžkům a jejich historii přišla prohlédnout 24. října.
více...Jedno z nejnavštěvovanějších míst v Jeseníkách – údolí Bílé Opavy, prošlo v uplynulých týdnech rekonstrukcí. Ta se týkala hlavně dřevěných lávek a schodů, bez nichž by oblíbená stezku byla neschůdná.
více...Máte rádi tvarůžky? A co pivo, chutná vám? V rozhovoru vám představujeme Blanku Poštulkovou a Davida Kapsiu, kteří mají na starosti vše, co se týče právě těchto dvou pochutin. A to v sýrárně a pivovaru TVARG ve Velké Bystřici. Přinášíme vám další rozhovor z osobnostmi cestovního ruchu v Olomouckém kraji.
více...Léto už sice skončilo, ale užít si atmosféru přímořské dovolené můžete i na podzim. A nemusíte kvůli tomu ani cestovat daleko. Stačí vyrazit na monotématický gastrozážitek do Nezvalovy Archy v centru Olomouce. Čerstvé slávky připravené šéfkuchařem podle osvědčených receptů vás přenesou v myšlenkách na míle daleko a na jazyku se vám rozplynou chutě Středomoří. Přijměte pozvánku do Gastro clubu Mušlárna.
více...