Chcete se dozvědet řadu zajímavostí o výrobě piva a rady, jak má dobré pivo chutnat? V útulné hospůdce vám načepují pivo mistři svého řemesla - to může být skvělý začátek nebo zakončení exkurze v pivovaru Holba.
V tomto drsném, ale krásném kraji, který díky své jedinečnosti nemá ve střední Evropě obdoby, vzniká již od roku 1874 Holba - Ryzí pivo z hor. Vzniká z horské vody z vlastního hlubinného vrtu. Vyhlášený slad z moravských ječmenů mu dává plnou chuť, chmel z Tršicka díky svému složení a vysoké kvalitě charakteristickou nezaměnitelnou hořkost a dlouhé zrání v ležáckých sklepích vyváženou chuť a výborný říz. Proto právem nese titul Ryzí pivo z hor. Jeho proslulost již přerostla nejen hranice regionu, ale i České republiky, což dokládá řada ocenění z prestižních světových soutěží, jako např. World Beer Award nebo European Beer Challenge.
EXKURZE V PIVOVARU
Přijeďte, a poznejte příběhy ryzího piva z hor. Seznamte se s procesem výroby poctivého českého piva vařeného podle tradičních receptur. Poznejte chut´ Šeráku, Horské 10 nebo Keprníku.
PIVOVARSKÉ MUZEUM
Součástí areálu je i Pivovarské muzeum, jehož expozice mapuje vývoj historie pivovarnictví a nabízí prohlídku zajímavých historických exponátů. Provede Vás historií výroby piva, postupů a řemeslných dovedností, které v minulosti tvořily základ pivovarské výroby a dnes jsou již téměř zapomenuty.