Výroba plísňového sýru Niva


Oblíbený přírodní plísňový sýr jemné a zároveň pikantní chuti.

Základní surovinou pro výrobu sýra je pasterované plnotučné mléko, dále se používá ušlechtilá plíseň Penicillium roqueforti, sýřidlo, smetanová kultura a sůl. Výroba probíhá ve speciálních výrobnících, vytvarované bochníky se nasolují v solné lázni a propichují, aby se vytvořily průduchy nezbytné pro růst plísně. Zrání sýrů probíhá 3-4 týdny v prostorách s přesně danými klimatickými parametry. Výsledkem tradičního postupu je bochník o váze 2 kg s obsahem tuku v sušině 50%.

OTEVÍRACÍ DOBA

Podniková prodejna: po,út,čt,pá 8:00-15:00 | st8:00-16:30 | so 8:00-12:00

Turistické informace


Mlékárna Otinoves, s.r.o.
Otinoves 201
798 61 Otinoves